18.8.16

'Rüzgarda Salınan Nilüfer' Montreal'de yarışacak!.



İlk filmi Çoğunluk ile Venedik Film Festivali'nde Geleceğin Aslanı Ödülü olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül kazanan Seren Yüce'nin ikinci uzun metraj filmi, Rüzgarda Salınan Nilüfer, 23 Eylül’de vizyona girmeye hazırlanıyor.

Türkiye’de ilk kez 35. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde seyirci ile buluşan film, uluslararası prömiyerini 25 Ağustos - 5 Eylül tarihleri arasında Kanada’da gerçekleştirilecek, dünyanın prestijli festivallerinden 40. Montreal Film Festivali’nde yapacak.

Festivalin ana yarışma bölümünde yarışacak filmin gösterimi, 27 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Hayatındaki boşlukları doldurabilmek için devamlı hevesler üreten Handan ve ailesinin hikâyesinin anlatıldığı Rüzgarda Salınan Nilüfer’in başrollerinde Songül Öden, Tolga Tekin, Tülay Günal ve Eraslan Sağlam yer alıyor.

Seren Yüce’nin yazıp yönettiği filmin, görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer üstlenirken, müziklerini Replikas grubuyla tanınan Gökçe Akçelik besteledi.




T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Medienboard fonu tarafından desteklenen, ayrıca Motiva Film ve Yeni Sinemacılar'ın yapımcılığında, Wüste Film’in de ortaklığında gerçekleştirilen Türkiye-Almanya ortak yapımı Rüzgarda Salınan Nilüfer’in çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi.