22.9.16

'Performistanbul' performans sanatçılarını bir araya getiyor!.



Gülhatun Yıldırım - Water / Su
Uluslararası performans platformu Performistanbul, performans sanatçılarını bir çatı altında toplamak ve farklı projelerle buluşturmak amacıyla, Simge Burhanoğlu tarafından kuruldu.

Performans sanatçılarını bir araya getiren ilk platform olan Performistanbul, sanatçının bedenini materyal olarak kullandığı, tekrarı olmayan, sanatla gerçek yaşam arasındaki sınırları kaldıran performans sanatına ve performans sanatçılarına gereken özeni göstermek üzere yola çıktı.

Bu doğrultuda platformun en önemli amacı kurumlarla sanatçılar arasındaki iletişimi yürüterek, performans sanatçılarının üretimlerine odaklanmalarını sağlamak ve bu alanda profesyonel bir çalışma ortamı yaratmak.

Performans sanatçıları aynı çatı altında buluşuyor    


Performistanbul, performanslara uygun mekan bulmanın yanı sıra, mekanlara özel performanslar da üreterek yeni fikirlerin hayat bulmasına olanak sağlıyor.
Genç sanatçılara destek olmak için aktif olarak çalışan platformun bünyesinde, farklı alanlarda performans çalışmalarını sürdüren uluslararası sanatçılar bulunuyor.


Simge Burhanoğlu

Performistanbul’un öne çıkan hedeflerinden birisi de, farklı oluşumların ve küratörlerin performans sanatçılarına ulaşabilmeleri için köprü görevi gören bir platform olmak.


Suzan D. Polat - In the Studio / Stüdyoda

 

Performistanbul yeni sezona hazır  


Geçtiğimiz bir sene içinde sanatçılarını Pi Artworks, Alt Sanat Mekanı, Mamut Art Project gibi farklı mekanlarda projelerle buluşturan Performistanbul, yeni sezonda aralarında Art On,  Artnivo Project Space ve Zilberman Gallery Projects Space_ISTANBUL’un yer aldığı mekanlarda gerçekleştireceği bir dizi performans ve projelerle performans sanatçılarını sanatseverlerle bir araya getirecek.

www.performistanbul.org