27.10.16

'13. Geleceğin Sineması Yarışması' ödülleri sahiplerini buldu!.



TÜRSAK Vakfı tarafından, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve Beyoğlu Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 13.sü düzenlenen Geleceğin Sineması Yarışması'nda en iyi 3 kısa film belli oldu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Hatice Aslan, Selda Alkor, Birce Akalay, Menderes Samancılar, Ahu Türkpençe, Ece Sükan, Günseli Kato, Didem Balçın, Timur Savcı, Cemal Okan, Yeliz Şar-Tolga Güleç gibi isimlerin katılımıyla 25 Ekim Salı akşamı Pera Palas Hotel’de gerçekleşen 13. Geleceğin Sineması Ödül Töreni'nin sunuculuğunu ise Fulya Zenginer üstlendi.

25 Ekim 2016, Salı akşamı Pera Palas Hotel’de gerçekleştirilen ödül töreninde; kısa filmlerinin çekimlerini tamamlayan 20 sinema-TV bölümü öğrencisine katılım plaketleri ve ilk 3’e giren isimlere ödülleri takdim edildi.

Yarışmada Ömer Ferhat Özmen’in “Beyoğlu Sineması” adlı filmi birinci, Alper Kızılboğa’nın “Cumartesi Düşü” adlı filmi ikinci, Ayşen Öztekin’in “Pasaj Pasaj Beyoğlu” adlı filmi ise üçüncü oldu.


Ömer Ferhat Özmen

Sinema-TV öğrencisi olan Özmen, Kızılboğa ve Öztekin’e 2017 döneminde çekilecek uzun metraj sinema filmlerinin setlerinde tecrübe kazanma imkanı sağlanacak.

Sunuculuğunu Fulya Zenginer’in üstlendiği ödül töreninde ayrıca, Benjamin Cleary’nin yönetmenliğini üstlendiği 2016 Oscar ödüllü kısa film “Stutterer” (Kekeme) filmi ve yarışmanın birincisi “Beyoğlu Sineması” adlı film gösterildi.