8.10.16

Almanya- Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu sonuçları belli oldu!.



35. İstanbul Film Festivali kapsamında Anadolu Efes’in destekleriyle düzenlenen Köprüde Buluşmalar kapsamındaki Almanya- Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu sonuçları belirlendi.

2011 yılında iki ülke arasındaki ortak yapımlara destek olmak amacıyla, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları, Köprüde Buluşmalar işbirliği ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle oluşturulan ve bu yıl 6. kez verilen Almanya- Türkiye- Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından desteklenecek projelerin sonuçları 24. Hamburg Film Festivali’nde açıklandı.

Medienboard Berlin-Brandenburg Direktörü Kirsten Niehuus, Uluslararası Fon Danışmanı Teresa Hoefert de Turegano, Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonu Direktörü Maria Köpf, Uluslararası Ortak Yapım Fon Yöneticisi Malika Rabahallah, İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan ve Köprüde Buluşmalar Yöneticisi Gülin Üstün’den oluşan seçici kurul başvuran  12 proje arasından 5’inin desteklenmesine karar verdi.
Projeler, daha önce fon almış Zeki Demirkubuz'un Kor filminin gösteriminden önce açıklandı.




Desteklenecek projeler arasında ilk filmi Tepenin Ardı ile Berlinale Forum Caligari Film Ödülü, İstanbul Film Festivali’nde ödül alan ve ikinci uzun metrajı Abluka ile Venedik Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile geri dönen yönetmen Emin Alper’in üçüncü uzun metraj projesi Kız Kardeşler ve Ayhan Geçgin’in ünlü romanından uyarlama olan Uğur Aydedim’in yönetmenliğini yapacağı Son Adım  da bulunuyor.




Almanya- Türkiye- Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından desteklenen projeler;

Kız Kardeşler / Emin Alper (30.000 Euro)
Yapım: Liman Film / Nadir Öperli, Komplizen Film / Janine Jackowski & Jonas Dornbach

Amerika Otobüsü /  Derya Durmaz (25.000 Euro)
Yapım: Mars Production / Nefes Polat, Rix Film / Frank Becher

Son Adım / Uğur Aydedim (25.000 Euro)
Yapım: Ret Film Prodüksiyon / Çiğdem Mater, Fiction 2.0 / Stefan Gieren

Sardunya / Çağıl Bocutoğlu (25.000 Euro)
Yapım: Kolor Film / Çağlar Bocutoğlu, Zischlermann Film Produktion / Susanne Mann

Kovan /  Eylem Kaftan (20.000 Euro)
Yapım: Pero Film Prodüksiyon / Said Nur Akkuş, Aktaş and Gallico Gbr, Mitos Film / Janna Heine