4.10.16

'Kel Şarkıcı' ve 'Rubato' Taşra Kabare’de!.



Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk tarafından kurulan Taşra Kabare, 1 Ekim Cumartesi gecesi Kadıköy’deki mekânında gerçekleşen Açılış Gecesi ile eğlence ve sanat dünyasına “merhaba” dedi.

Kel Şarkıcı oyununun prömiyerinin de yapıldığı geceye Binnur Kaya, Ecem Uzun, Engin Hepileri, Beyza Şekerci, Serdar Orçin, Melis Sökmen, İpek Türktan, Nilipek, Şeyhsuvar Aktaş, Devrim Yakut gibi tiyatro, sinema ve müzik dünyasından pek çok ünlü isim katıldı.

Kel Şarkıcı’ya kabare yorumu


Her hafta tiyatro ve müzik etkinliklerine evsahipliği yapacak olan Taşra Kabare’de bu hafta, Eugène Ionesco’nun absürt tiyatronun en meşhur oyunlarından Kel Şarkıcı'nın kabare uyarlaması ilk kez genel seyirci önüne çıkıyor.
6 ve 7 Ekim tarihlerinde izlenebilecek olan oyun, tuhaf garsonların, içki ve yemek servis etmek için hazır beklediği ama yüzyıllardır tek müşterinin uğramadığı, tekinsiz bir kabarede başlıyor.
Dengesiz bir bar patroniçesinin, yıllar önce hazırladığı ve mekandaki sineklere oynatmak istediği bir oyun vardır: Ionesco'dan 'Kel Şarkıcı’.




Oyun, orkestra, yemekler, içkiler hazırdır ama ne gelen vardır ne de giden…
Umutlarının tükendiği o gecelerden birinde, nasıl olduysa, içeri müşteriler doluşur. Müşterileri izleyiciye, sinekleri oyuncuya, içkileri kahkahaya, umutsuzluğu 'oyun'a çeviren bu temaşanın nasıl tamamlanacağını ise kimse bilmemektedir.
Canlı orkestra eşliğinde seyirciyi şarkılı ve danslı rengarenk bir eğlencenin içine sokan oyunda, Cemal Toktaş, Mehmet Akif Kızışar, Nergis Öztürk, Onur Dikmen, Onur Mahir, Serpil Göral ve Yeliz Kuvancı rol alıyor.

Rubato’dan akustik performans


Bu haftanın Taşra Kabare Akustik Sahne konuğu ise, arabeskten popa pek çok şarkıyı yeniden yorumladıkları albümlerinin yanı sıra adeta ayine dönüşen canlı performanlarıyla da kısa sürede kült bir gruba dönüşen Rubato olacak.




Bir çok sanatçının sahnesinde enstrümanlarıyla yer alan Özer Arkun, Fatih Ahıskalı, Göksun Çavdar ve Eralp Görgün’ün 2013 yılında bir araya gelerek kurdukları ve ilk albümleri “BİR” ile büyük başarı yakalayan Rubato, “Bir Ayrılık Bir Yoksulluk Bir Ölüm”, “Hay / Muphushanelere Attım Postu” gibi şarkılarıyla kısa sürede kült bir isme dönüştü.
Gruba adını verdiği gibi ritmik özgürlüğü de ruhunda taşıyarak duygusal geçişleri büyülü bir ahenkle dinleyiciye ulaştıran Rubato, iki yıl sonra yayınladıkları ve arabeskten popa pek çok şarkıyı yeniden yorumladıkları “İKİ” albümüyle hayran kitlelerini genişlettti.
Kendi bestelerinin yanı sıra Sezen Aksu, Sıla, Burhan Bayar, Şebnem Ferah gibi önemli sanatçıların eserlerine de yer veren grup, “Yıkılmışım Ben”den “Yağmurlar”a, “Beter”den “Efkarlıyım”a çok sevilen şarkılara yeniden hayat vererek dinleyicilerini büyüledi.
Sezen Aksu’nun “dinlerken göz yaşı döktüğü” albüm, müzik severler tarafından kısa sürede benimsendi ve Rubato’nun konserleri yüreklere işleyen şarkıların havada asılı kaldığı, müzikal performansların ruhları ele geçirdiği ayinlere dönüştü.
Şimdi o ayinlerin en özellerinden biri Taşra Kabare Akustik Sahne’de gerçekleşecek.
Çünkü Rubato, bugüne dek çok az sahnede gerçekleştirdiği akustik buluşmayı 8 Ekim akşamı canlandıracak ve müzik severlere eşsiz bir deneyim yaşatacak.

“Kel Şarkıcı” oyunu ve Rubato konserinin biletlerini hiçbir ek ücret ödemeden tasrakabare.com’dan ve Taşra Kabare gişelerinden satın alabilirsiniz.