17.11.16

Rus'un Oyunu :: TŞTTT iş başında!.



Türkiye'nin en tanınmış işadamlarından, alkol ve kadın düşkünü Serhat Vasbi, büyük bir işi anlaşması yapacağını düşündüğü Batıkan tarafından Hong Kong'a götürülür ve arkasından Batıkan tarafından şantaja maruz kalır.

Şantajın içeriği, Serhat'ın özel ve ticari sırlarını içeren görüntülerle doludur.
Serhat kendisini kurtarmak adına istenilen 5 Milyon Euro şantaj parasını verir; fakat işler onun beklediği gibi ilerlemez.
Ve anlaşılır ki Serhat Vasbi aklıalmaz bir oyunun içinde tek hedeftir ve bu oyun sebepleri ile hiç olmadığı kadar haklı bir oyundur.

Levent Özdemir'in senarist ve yönetmen olarak imza attığı ilk filmi Rus'un Oyunu'nda başrolleri Fırat Tanış, Leonid Kulagin, Anastasiya Klyeva'nın paylaşıyor.

Levent Özdemir filmde, çift yönlü bir karakteri canlandıran oyuncu olarak da karşımıza çıkıyor.






Kimin, nasıl aklına gelmiş ve hangi itici güç ya da üst akıl bunları bir araya getirmişse artık; güzel kadınlar ile tuhaf erkeklerden oluşan ve 'gönüllülüğü esas alan' organize bir güruh, kızına İstanbul'da tecavüz edilmiş Rus bir babanın şikayeti üzerine harekete geçer..

Bildiğim kadarıyla örgütlerine bir isim vermemişler ama ben onlara yakışanı buldum, beğenirlerse eğer -beni de aralarına almak üzere- ücretsiz kullanabilirler: "Türkiye'yi Şerefsiz Türklerden Temizleme Teşkilatı".




Belli ki, daha önce de girişimlerde bulunarak, Türklüğün o tertemiz adını ve onurunu kirletmeye kalkışan nice alkolik, ırz düşmanı şerefsizi haklamış olan teşkilatı yeniden harekete geçiren olayın müsebbibi, yukarıda kendisinden 'sitayişle' bahsedilen işadamı Serhat Vasbi olup; kendisi, yatına davet ettiği bir Rus kadına şiddet uygulayıp tecavüz etmiş, şerefsizin önde gideni bir pisliktir..

Evli, çocuklu ve çok paralı olup, sürekli viski yudumlayan, gözüne kestirdiği her güzele sarkmayı adeta hobi faaliyeti haline getirmiş bu dejenere Türk'e, Teşkilat'ın kestiği ceza gerçekten de ağır olacaktır..



Senaryodan, yönetime; oyunculuktan, istediğiniz her unsura kadar, iler tutar hiçbir yanı olmayan, bir acayip kordela ki şu film, ne desem boş!.

Hem senarist hem de yönetmen olup, üstelik hem işadamı Batıkan'ı, hem de teşkilat reisi Murat'ı canlandıran ve sırf bunun için sakallarını dahi uzatan Levent Özdemir, bu filmin her şeyi..

Diğer arkadaşlar kusura bakmasın ama Levent Bey olmasaymış, ne bu nadide filmle, ne de bizzat kendisiyle tanışamazmışız..




Doğru dürüst rol kesebilecek tek oyuncu olan Fırat Tanış'ın, bir Levent Özdemir olamadığını, hatta oynamaktan ziyade -bana- dalga geçer gibi geldiğini söylemek zorundayım..

Vatanını, milletini, bayrağını çok seven bir güzide zihniyetin ürünü olarak, Türk erkeğinin dünyaca ünlü ahlâkından ve centilmenliğinden nasibini almamışlara haddini bildiren Rus'un Oyunu, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak, biz görmemişlere Hong Kong'u bile gösteriyor ki daha ne yapsın!.




Türk milliyetçiliğiyle uyuşmadığı için olsa gerek- Batı Medeniyeti'nin sinema anlayışından hiçbir şey almayan; ama, bir Flash Tv klasiği olan Gerçek Kesit fenomeninin estetiğini, Yeşilay'ın 'Alkol Bütün Kötülüklerin Anasıdır' mottosunu kendine şiar edinmiş bir kamu spotunun bilinciyle kararak, bambaşka bir senteze varmış bu arkadaşları kutlamak, belki de en doğrusu..

Ne Mutlu 'Şerefli' Türküm Diyene..



Rus'un Oyunu 


Senarist -Yönetmen: Levent Özdemir
Oyuncular: Fırat Tanış, Levent Özdemir, Leonid Kulagin, Anastasiya Klyeva
Yapım: 2016, Türkiye

2 / 10