15.11.16

'Yastık Adam' Entropi Sahne’de!.



İrlandalı çağdaş oyun yazarı Martin McDonagh’ın bol ödüllü oyunu Yastık Adam, Kadıköy’ün alternatif sahnesi Entropi Sahne’de izleyicisiyle buluşuyor.

Yurdaer Okur’un genel sanat yönetmenliğini üstlendiği oyun; hayatın her alanına ve insanın her dönemine nüfuz eden şiddeti gözler önüne seriyor.

Yönetmenliğini A. Bülent Acar’ın yaptığı Yastık Adam, totaliter bir ülkede sorguya çekilen bir yazar, karanlık masallar ve işlenen çocuk cinayetleri üzerinden izleyicilere bir kara komedi sunuyor.
Oyun, soruşturma boyunca beklenmedik şekilde geçmişlerine yolculuk ettiğimiz kişiliklerin, sıra dışı komedisini anlatıyor.

Oscar ödüllü film yönetmeni ve senarist Martin McDonagh’ın kaleme aldığı, Türkçe çevirisini Yusuf Eradam’ın yaptığı Yastık Adam oyununun başrollerini; Mehmet Tekatlı,  Tolga Evren, Yurdaer Okur, Deniz Hamzaoğlu, Fatih Topçuoğlu, Deniz Aylan paylaşıyor.

Yazar Katuryan'ın sıra dışı öykü anlatılarıyla gelişen oyun, izleyenleri, gerçekle kurmacanın, masumla suçlunun, suçla cezanın iç içe geçtiği, birbirine karıştığı bir dünyaya taşıyor.




Şiddetin bireyleri ve toplumsal hayatı nasıl bir noktaya taşıdığını gözler önüne seriyor. Çocukluk döneminde ailede başlayan şiddet sarmalının kurbanı olan karakterlerin; çıkmazdan kurtulmak için izledikleri yolun saçmalığı ise izleyenleri güldürüyor.




Yastık Adam, 21 Kasım 2016 Pazartesi akşamı saat 20.30’da Entropi Sahne’de izlenebilir.

Oyuna ait biletler; Biletix ve Entropi Sahne gişesinden temin edilebilir.

 entropisahne.com