8.12.16

SALT Galata: Laura Barlow - Bak kim var?



Estetik, kültür ve faydacılıkla ilişkili bilimsel sistemlerin toplumu biçimlendirmesi, sanat pratiğinde nasıl yorumlanıp tariflenmektedir?

Küratör Laura Barlow, bu soru temelindeki konuşmasında, kuşaklar arası sanatçılar Saloua Rouada Choucair, Hassan Sharif, Iman Issa, Mariana Silva ve Tyler Coburn’ün suç ortaklığı ya da hoşnutsuzluk kavramına dair yeni görsel diller yaratmak üzere mimarlık, kamu sanatı ve sergilemedeki kabul gören ritüeller ile “modernist” eğilimlere nasıl meydan okuduğunu değerlendirecek.

Konuşma dili İngilizce’dir.

Laura Barlow, Doha’da bulunan Mathaf: Arap Modern Sanat Müzesi’nin küratörüdür. Barlow’un çalışmaları, sanatçıların farklı kıtalardaki modern ve güncel yaşamla ilişkili olarak yeni formlar ve görsel diller üretme girişimlerine yoğunlaşır.
Son yıllarda Mathaf’ta düzenlediği sergiler arasında, Hassan Sharif: Objects and Files (2016); Red / Red (Aslı Çavuşoğlu, 2015); Saloua Raouda Choucair: The Meaning of One, The Meaning of the Multiple (2015) ile Wael Shawky: Crusades and Other Stories (2015) yer alır.
2010-2014 yıllarında New York’taki e-flux’ta Mariana Silva & Pedro Neves Marques, Khalil Rabah, Rossella Biscotti ve Hito Steyerl ile sergiler gerçekleştiren Barlow, ayrıca 2010’dan 2012’ye Art Agenda Reviews’ın yönetici editörlüğünü yapmıştır.

SALT Galata, Atölye IV 
9 Aralık, 19.00 

SALT
Bankalar Caddesi 11
Karaköy 34420 İstanbul Türkiye

Giriş ücretsiz