27.4.17

'Fernando Botero' Anna Laudel Contemporary'de!



Cüzdanlı Kadın 2010, tuval üzeri yağlı boya, 81x56cm
Özgün üslubu ile dünya çapında büyük bir ilgiyle karşılanan, Kolombiyalı ressam ve heykeltıraş Fernando Botero, daha önce Türkiye’de sergilenmemiş çalışmalarından oluşan iddialı bir seçkiyle 27 Nisan - 25 Haziran 2017 tarihleri arasında Anna Laudel Contemporary’de.

Dünyanın en önemli özel koleksiyonlarında ve neredeyse tüm öne çıkan müzelerde çalışmalarına rastladığımız usta sanatçı Botero’yu ağırlayacağı bu sergi ile Anna Laudel Contemporary, Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki yeni mekanında değerli sanatçıların sergilerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Darmstadt’daki Mathildenhöhe Enstitüsü’nün eski direktörü ​Dr. Klaus Wolbert​ küratörlüğünde gerçekleşecek Günlük Yaşamın Şiiri - Hayattan Sahneler​ sergisi, resim; bronz ve mermer heykeller; desen ve çizimler dahil olmak üzere üç bölümden oluşan bir seçki ile sanatseverlere Botero’nun önemli eserlerini yakından görme ayrıcalığını sunuyor.

Çağdaş sanatın yaşayan en önemli resim ve heykel sanatçıları arasında kabul edilen, insanları ve toplumsal yaşamı benzersiz üslubu ile yorumlamasıyla dikkatleri çeken ​Botero​, tüm dünyada dolgun vücutları betimleme konusundaki başarısıyla tanınıyor.


Adam ve Kadın 2013, tuval üzeri yağlı boya, 100x83cm
85 yaşındaki sanatçının aynı zamanda kendi kültürünün toplumsal yapısını yansıttığı çalışmaları, siyasi otorite, mafya babaları ve orta sınıfa has kendini beğenmişlikler dahil olmak üzere toplumun karakteristik tüm figürlerini canlandırıyor.

27 Nisan Perşembe​ günü ​Anna Laudel Contemporary​’de açılacak olan sergi, siyasi varoluş ve yaşam koşullarını keskin bir zeka ve hicivli üslubuyla ve tüm çıplaklığıyla ortaya koyan 21. yüzyılın en önemli sanatçılarından Botero’nun sanat geçmişine ışık tutuyor.


Serginin küratörü ​Dr. Klaus Wolbert​’in yorumu

“Anna Laudel Contemporary’de gerçekleşecek bu sergiyi, metropol İstanbul’un en çok dikkat çeken sanat etkinliği olarak nitelendirmek yerinde olur çünkü bu sergi, büyük bir iddia ile, Botero’nun sanatsal yaratıcılığının sıra dışı bir kaliteyi temsil eden spektrumunu sunuyor. Bu sergide sanatçının, dolgun vücutları betimleme konusundaki kendine özgü eğilimi dahil olmak üzere, tipik temaları ve özneleri ustaca yansıtmak için kullandığı yaratıcı çözümleri ve gayet normal dünyevi insan yaşamının hayranlık uyandıran, başarılı gözlem ve tasvirlerini görebilirsiniz.”


Yatan Kadın 2013, beyaz mermer, 25x73x23cm


Günlük Yaşamın Şiiri - Hayattan Sahneler​, ​27 Nisan - 25 Haziran​ tarihleri arasında Anna Laudel Contemporary’de ziyaret edilebilir.

Adres: ​Bankalar Caddesi 10 Karaköy, Beyoğlu 34421 İstanbul