1.1.18

The Greatest Showman / Muhteşem Showman


The Greatest Showman, gösteri dünyasının doğuşunu ve hayaller gerçekleştiğinde hissettiğimiz müthiş duyguyu kutlayan, cesur ve orijinal bir müzikal.

P.T. Barnum'ın (Hugh Jackman) hırsı ve hayal gücünden esinlenen film, sıfırdan başlayıp da dünya çapında sansasyon uyandıran bir gösteriyi yaratan bu vizyonerin öyküsünü anlatır.

The Greatest Showman, yeni ve heyecan verici film yönetmeni  Michael Gracey tarafından yönetildi.

Filmin müzikleri Akademi Ödülü sahibi Benj Pasek ve Justin Paul’a (Aşıklar Şehri) ait.

Başrolde, Akademi Ödülü adayı Hugh Jackman'ın yer aldığı filmde aktöre, Akademi Ödülü adayı Michelle Williams, Zendaya, Zac Efron ve Rebecca Ferguson eşlik ediyor.

The Greatest Showman / Muhteşem Showman, 29 Aralık’ta vizyona girdi..


Filmin mmknmrtb notu ::

'P.T. Barnum' Hugh Jackman'ın baştan sona alıp da götürdüğü, karısını canlandıran Michelle Williams'ın silikleştiği, buna karşın -nispeten- kısa süreli bir şarkıcı rolüyle Rebecca Ferguson'ın adeta büyülediği, şarkıları güzel, izlemesi keyifli bir biyografik müzikal..




Fakir ama gururlu, yakışıklı ve azimli genç bir adamın -ailesinin muhalefetine rağmen- tavlayarak evlendiği zengin ve güzel karısını, babasının evinde gördüğü koşullarda yaşatmak uğruna, show dünyasında devrim yapacak kadar çalışıp coşmasının öyküsü bu..

Ey genç!.
Filmin -aynı zamanda- 'mutluluğun sırrı'nı da açıkladığı mesajını, yeni yıl münasebetiyle şuraya koyarak -bizden artık geçti ama- sizler için bir 'yaşam rotası' olmasını diliyoruz.. 




Buyrunuz:
'İstemeden ve zorlanarak yapıp da körelip gideceğine, severek çalışacağın ve kendini geliştireceğin bir işle uğraşmalı; 'gerçekten' seveceğin ve onunla yaşlanacağın 'doğru' kişiyi bulmalı ve de ona kavuşmanın önünde dikilecek engeller karşısında geri adım atmadan, menzile yürümelisin'.
Hadi canım kolay gelsin!.


 /10