6.11.18

Dolunay Soysert'ten : Kul


Mercan, kocası eve dönsün diye adaklar adayan, sahip olamadığı evladının özlemini yüreğinin derinliklerinde hisseden, hayatta bir başına, yapayalnız bir kul...

Seray Şahiner’in kaleme aldığı, Dolunay Soysert’in hayat verdiği Mercan karakterinin hayalleri, umutları ve hayal kırıklıkları Kul oyunuyla sahneye taşınıyor.

Mercan, sayfalardan çıkarmışçasına canlı bir karakter...
Görülmeden yaşayan, gördüklerinden bir yaşam kurma özlemiyle Mercan, tiyatroseverleri hem hüzünlü hikâyesini dinlemeye hem de kendisiyle birlikte İstanbul’u bir umut haritası eşliğinde yeniden keşfetmeye çağırıyor.

Arnavut kaldırımlarından havalanıp cemevlerine, camilere, kiliselere varan; dilek ağaçlarına bağlanmış çaputlarla rüzgara salınmış umutlar…


“Kul”da, insan eliyle kurulmuş çelişkilerin ancak Tanrı eliyle değişebileceğine inananlar, dayanacak kimsesi olmayınca ayakta duramayanlar, dünyaya gölgesinden başka kök salamayanlar, ölülerden başka can yoldaşı bulamayanlar konuşuyor.

Afife Tiyatro Ödülleri Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülü sahibi, deneyimli tiyatro oyuncusu Dolunay Soysert, “Kul”da çarpıcı oyunculuğuyla büyük beğeni topluyor.

TOY İstanbul ve id İletişim’in ortak yapımcılığında sahnelenen “Kul” oyunu, Seray Şahiner’in aynı adlı son romanından uyarlandı.
“Hanımların Dikkatine” kitabıyla 2012 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü, “Antabus” oyunuyla ise 2016 Afife Tiyatro Ödülleri’nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’nü kazanan başarılı yazar Şahiner “Kul”u, aynı adlı romanından yola çıkarak tiyatro metni olarak yazdı.




Yönetmen koltuğunda Mert Öner’in oturduğu, dekor ve kostüm tasarımını Özlem Karabay’ın, ışık tasarımını Ayşe Ayter’in yaptığı oyunun yönetmen yardımcılığını Abdullah Cersel, proje asistanlığını ise Yeşim Çelebi üstleniyor.

10 Kasım 2018 Cumartesi akşamı 20.30’da TOY İstanbul’da sahnelenecek tek perdelik “Kul” oyununun biletleri, Biletix’ten ve her gün 14.00’ten itibaren açık olan TOY İstanbul gişesinden temin edilebilir.

Bilet fiyatları: Tam 60 TL – Öğrenci 40 TL

Adres: Maçka Gmall – Harbiye, Kadirgalar Cad.
No:3 34367 Maçka/İstanbul